תפקידה של מדינת ישראל בחקר הקנאביס הרפואי - ואיך אנו תורמים לכך:
לפי נתוני משרדי הבריאות והכלכלה, נכון ל-2020 ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בשימוש בקנאביס למטרות רפואיות, עם כ-75 אלף איש אשר מטופלים בקנאביס רפואי. המקום בו ישראל נמצאת בכל הנוגע לחקר הקנאביס הרפואי הוא תוצאה של חלוציות אנשי המדע הישראליים, חלוציות שהתחילה כבר ב – 1964, כשפרופ' רפאל משולם, חתן פרס ישראל, זיהה ובודד לראשונה את החומר הפעיל THC בקנאביס.
איזה מחקר בוצע בהיקף גלובלי באשר ליעילות של קנאביס רפואי?
בשנים האחרונות נערכו ופורסמו מחקרים התומכים בתכונות הטיפוליות של קנאביס בכל הקשור להקלה על כאבים, דיכוי הקאות ובחילות, הקלה בתסמיני מחלות במערכת העיכול, טיפול בהפרעות נוירולגיות, הפחתת התקפי אפילפסיה והפחתת חרדה בקרב חולים הסובלים מהפרעת דחק פוסט-טראומתית. חקר הקנאביס הרפואי כטיפול פוטנציאלי בבעיות רפואיות נמצא עדיין בחיתוליו. כפי שצוין בהנחיות משרד הבריאות, לרבות, בין היתר, בנוהל 154 וכל הנספחים והתוספות המצורפים אליו, לרבות נוהל 106 (במשותף, "הספר הירוק"), חרף הגידול בידע ובהבנה אודות מנגנוני הפעולה של קנבינואידים בעשורים האחרונים, משרד הבריאות רחוק עדיין מהגדרת הנחיות מבוססות ראיות לצורך קביעת משטר טיפולי של מינון תרופתי בטיפול מבוסס קנבינואידים עבור התוויות קליניות שונות.
עם זאת, .Cronos Group Inc, .Peace Naturals Project Inc, קרונוס ישראל או שותפיהם לא ביצעו כל מחקר בלתי תלוי לאימות המידע הנכלל בספר הירוק. .Cronos Group Inc, .Peace Naturals Project Inc, קרונוס ישראל או שותפיהם אינם מעניקים כל התחייבות או ערבות באשר למידע כאמור או ליעילותו של קנאביס רפואי לטיפול בכל בעיה או התוויה רפואית.