תהליך הייצור של קנאביס במפעלי קרונוס ישראל
איך מייצרים קנאביס במפעל קרונוס ישראל? תומר אשכנזי, מנהל המפעל של החברה, הצטרף אלינו לשיחה והעביר אותנו את המסע שעובר הצמח מרגע הגעתו למפעל ועד ליציאתו לבתי המרקחת.
מה המסלול שעובר קנאביס רפואי במפעל בגן שמואל?
"אני אתחיל מהסוף," אומר תומר אשכנזי, מנהל המפעל של קרונוס ישראל, "כי הפקת מוצרי קנאביס רפואי לא מתחילה במפעל, היא מתחילה בחממה. אני יכול לדבר רק על התחום עליו אני אמון, שהוא ייצור מוצרי הקנאביס הרפואי במפעל." מדגיש תומר. "כשאנחנו מדברים על תפרחות, אנחנו מדברים על מוצר הקנאביס הרפואי הפגיע ביותר." מציין תומר. "כשמטפלים בפרחים עצמם בשלבי הייצור, יש חשיבות גדולה גם לעניין הנראות, כך שצריך לדעת מה לחפש על הפרח ולהבין האם יש צורך בהשלמות."
שלב ראשון – קבלת התפרחות מהחממה ומיונם
שלב שני – אריזת התפרחות
"הפרחים מגיעים אלינו ועוברים את בדיקות המעבדה הנדרשות." מציין תומר. "אחרי שביצענו את הבדיקות הפרחים יכולים ללכת לשלושה מסלולים שונים, כשהעיקרי הוא אריזת תפרחות." מסביר תומר. "היום אריזת התפרחות מתבצעת בצורה ידנית לגמרי." מוסיף תומר. "יש תחנות בהן אנו שוקלים את הפרחים ומעבירים ידנית לצנצנות. כל צנצנת נשקלת ואנחנו שומרים את כל המידע הזה במערכת הנתונים שלנו." מדגיש תומר. "חשוב לנו שבכל אריזה תהיה כמות קנאביס מדויקת שמשרד הבריאות דורש מאיתנו מצד אחד, ושהמטופל יהיה מרוצה מהצד השני."
שלב שלישי – איטום הצנצנות
שלב רביעי – Labeling
"לאחר שלב האיטום הפרח "מוגן", כלומר, אי אפשר לפגוע בו והוא עובר Labeling." מוסיף תומר. "מה שזה אומר בעצם, זה ששמים תווית ועליה כתוב כל המידע על התכולה של הצנצנת, לפי זן הקנאביס, ריכוזי החומרים הפעילים ועוד." מציין תומר. "לאחר מכן מצמידים עלון לאריזה, שגם בו יש את כל הפרטים." מוסיף תומר.
שלב חמישי – בדיקת שחרור
שלב שישי – העברת הקנאביס הרפואי לכספת
"בסוף התהליך האצווה עוברת לכספת למחרת אנחנו מחדשים את העבודה." מסביר תומר. "כל אצווה נשלחת לבדיקות מעבדה, ובמידה והיא תקינה היא תשלח לאריזה שניונית. כל מה שבא במגע עם החומר נארז בחדר נקי, החדרים הוסמכו ונבדקו גם לפי מה שנדרש לפי משרד הבריאות בארץ וגם לפי סטנדרטים בינלאומיים." מדגיש תומר. "כל תהליך עבודה שלא בא במגע ישיר עם החומר נחשב לעבודה "מלוכלכת", תהליכים כמו אריזה והדבקת מדבקות." מסביר תומר. "אנחנו עושים זאת מחוץ לאזור של החדרים הנקיים." "יש לנו מצלמות מיוחדות שבודקות שהמדבקות שהדפסנו הן גם קריאות וגם תואמות את החומר. לאחר מכן אנו מכניסים את אריזות הקנאביס הרפואי הבודדות לתוך קרטון, כדי לשמור עליהן בזמן השינוע לבתי המרקחת." מסביר תומר.
